Business

Business

Se întâmplă, uneori, ca atmosfera dintr-o companie să devină sufocantă și tensionată din cauza neînțelegerilor interpersonale, întârzierilor apărute ori lipsei de motivație sau de direcție și a stresului acumulat de fiecare om în parte etc. Acesta e momentul în care toți cei din acest spațiu au nevoie de o gură de aer proaspăt, de un moment în care să se oprească din ceea ce fac și să analizeze ce aduce fiecare și ce e nevoie să apară nou în sistem? Ce trebuie schimbat?

De ce? Pentru că și în companii lucrează oameni, iar oamenii au diferite stări pe parcursul unei zile, unei săptămâni, unei luni, unui an. Dacă am face un exercițiu și ne-am imagina diversitatea stărilor interioare ale unui om pe parcursul unei luni, de exemplu, de la bucurie, satisfacție, surpriză la oboseală, dezamăgire, stres, supărare etc. probabil că n-am mai fi surprinși de ceea ce se întâmplă în spațiul său de lucru. Atunci, cam ce fel de atmosferă se creează într-un echipă de 5-10-20 + de oameni, când fiecare om, purtător de o anumită stare, bună sau proastă, se arată și lucrează cu celălalt? Când vine și pune în comun? Cum devine atmosfera de lucru? Cât de concentrați rămân oamenii pe obiective, ce performanțe ating și în cât timp, care e calitatea relațiilor interumane dintre ei și cum își mențin echilibrul personal și colectiv?

Ce urmăresc eu atunci când lucrez în contexte profesionale? Starea de bine a fiecărui om dintr-o echipă. Cum? Prin învățarea unui mod în care fiecare să își înțeleagă trăirile și să le poată gestiona, pentru că atunci când oamenii sunt centrați, în echilibru, ei devin mai concentrați și eficienți pe ceea ce au de făcut, iar rezultatele dorite apar într-un timp mai scurt.

Viziunea mea este să-i ajut pe oameni să lucreze dintr-un spațiu de relaxare și încredere interioară.

Programe oferite:

Programe oferite:

Coaching individual

Coaching individual

Coaching-ul este despre procesul de la starea prezentă la starea dorită, astfel încât clientul să perceapă că își folosește competent capacitățile și se bucură de claritate interioară în decizii și alegeri. Situațiile pot fi diverse, de la creșterea capacității de a gestiona asumarea de noi roluri, a decide, a face alegeri, a comunica, a relaționa și până la a conduce echipe de oameni în atingerea de noi performanțe, a se poziționa în conflicte și a le gestiona etc. Ceea ce este important în coaching este lucrul pe starea interioară a fiecărui client, pentru că starea este cea care ne influențează gândurile, atitudinile, dorința de performanță în care fiecare trăiește încrederea sau, dimpotrivă, teama de eșec și îndoiala personală în a atinge performanțe sau a gestiona activități, roluri etc. Un bun management al stărilor interioare personale asigură fiecăruia fluiditate, coerență, claritate și resurse în derularea muncii sale.

Shakespeare în business

Shakespeare în business

Un program inovativ, în care creativitatea și capacitatea ludică sunt din nou potențate pentru a deschide noi ferestre de înțelegere și cunoaștere de sine și interpersonală. Creează spațiul de descoperire a strategiilor inconștiente de luare de decizii, de afirmare de sine în mediul de lucru, precum și conștientizarea temerilor ascunse, mascate, dar pe care participanții au ocazia să și le conștientizeze într-un spațiu sigur și discret, în care fiecare se reflectă, ca într-o oglindă, prin intermediul personajelor puse în scenă și care aduc valoare prin conștientizare și înțelegere a propriilor strategii de viață și de lucru, adesea mascate bine față de ceilalți. Acest fapt potențează drumul spre o schimbare personală, spre o nouă afirmare de sine în muncă și în relațiile profesionale și personale. În plus, atunci când dorim să ne asigurăm că o schimbare are loc ea trebuie trăită în toate rolurile vieții ca să fie coerentă și congruentă. Altminteri, tensiunile care apar din schimbarea doar pe un anumit plan pot crea surse de stres și control care poziționează omul doar într-un rol în care manifestarea sa e determinată de context, dar fără a cuprinde cu totul puterea manifestării potențialului său într-un mod coerent.

Pentru că într-un spațiu de siguranță și încredere, oamenii se relaxează și se simt liberi, iar atunci pot să se arate, să experimenteze, să învețe și… să se schimbe, atunci când văd sensul pentru care o fac. Și modul în care fiecare își exprimă puterea, capacitatea și competențele e mult influențat de faptul dacă acestea vin dintr-un spațiu de control, de rigiditate, de tensiune sau unul de încredere, fermitate și relaxare. Acest lucru îl percepem la un nivel senzorial și ține de capacitatea individuală de a „citi”, intuitiv,  starea de încredere, de confort și bine pe care o transmit unii oameni sau dimpotrivă. Iar oamenii care trăiesc încrederea, centrarea și relaxarea sunt cei pe care alții îi urmează cu ușurință.

Acest program asta își propune: să ridice gradul de conștiință de sine, de autocunoaștere și descoperire de sine și a altora, prin intermediul personajelor cărora li se va da viață,  folosind tehnici din dramă și tehnici neuro-senzoriale. Este un program adresat managerilor pentru a-și înțelege mai profund modul de conducere a vieții și a echipelor pentru că o bună cunoaștere de sine și o manifestare centrată, relaxată și fermă inspiră încredere și deschiderea altora în a se lăsa conduși, a trăi relații bune la locul de muncă și a obține noi performanțe.

Coaching relațional pentru echipe

Coaching relațional pentru echipe

Acest program reflectă structura relațiilor existente în echipă, rolurile asumate și percepute individual de fiecare membru, precum și dorința fiecăruia de a se poziționa în colectiv.

Inteligența emoțională
o punte de comunicare și echilibru în relațiile profesionale

Inteligența emoțională
o punte de comunicare și echilibru în relațiile profesionale

Acest program oferă cadrul unei autocunoașteri, în care oamenii ajung să își înțeleagă tiparele mentale și comportamentale, conștiente, controlate, dar și pe cele inconștiente, dar vizibile altora, exprimate în mediul de lucru și creează posibilitatea unei schimbări din interior, pentru a crea un aport coerent și congruent în spațiul de lucru cu ceilalți colegi.

Mindfulness / Relaxare mentală

Mindfulness / Relaxare mentală

Așa cum facem dușul zilnic pentru a ne asigura o igienă fizică, avem nevoie și de o igienă mentală și emoțională, dat fiind faptul că în fiecare zi relaționăm și ne intersectăm cu diverși oameni și avem diverse experiențe. Toate acestea creează anumite stări în fiecare om și lasă o amprentă. Pentru acele stări care aduc o încărcătură negativă și care împiedică creativitatea și performanța oamenilor, recomand relaxarea mentală. E un program de destindere a corpului și a tensiunilor emoționale, un program bun de prevenție a burnout-ului, al epuizării fizice care scot din funcțiune multe persoane, cu costuri mari pentru individ și companie.

Feminitatea în business / Pe tocuri sau în balerini în business

Feminitatea în business / Pe tocuri sau în balerini în business

Rolul femeii s-a schimbat de-a lungul ultimului secol în foarte multe feluri. De la femeia, mamă și soție menită să aibă grijă de casă ori de amfitrioană a evenimentelor, a trecut la manifestarea talentelor și competențelor personale și în mediul profesional unde își aduce cu succes contribuția. Cu toate acestea, mediul de lucru solicită încă o atitudine rigidă și asexuată, în care manifestarea feminității nu e privită și primită cu confort. De aceea, vedem femei masculinizate, care încearcă să facă față cerințelor muncii, adaptându-se și renunțând la anumite daruri care vin din trăirea și asumarea feminității. Acest program e destinat companiilor care valorizează frumusețea femeia și feminitatea cu care ea vine în mediul de lucru. Pentru că femeia trăiește în corpul ei de femeie chiar și la locul de muncă. De ce acest program? Pentru că avem nevoie să recunoaștem că suntem femei și bărbați care ne întâlnim și în spațiul de lucru, iar recunoașterea acestui fapt detensionează și relaxează lucrurile între cele două sexe, așa încât atât femeile și bărbații să ajungă să lucreze în echilibru și nu de pe poziții de control, seducție, intimidare sau altfel.

Beneficiile programelor:

Beneficiile programelor:

  • crește gradul de (auto)cunoaștere, înțelegere interumană și a performanțelor în echipă
  • se micșorează sau se elimină timpul petrecut în discuții contradictorii
  • este sporită creativitatea în găsirea soluțiilor
  • sunt înțelese rolurile și valorizați oamenii din echipă
  • sunt gestionate stările de stres și oboseală personală, prevenind riscul de burnout
  • se creează un echilibru între viața personală și profesională
  • oamenii lucrează cu drag și se simt parte valoroasă dintr-un context
Și în companii lucrează oameni!
Dă valoare omului și omul îți va da întreaga lui valoare
Și în companii lucrează oameni!
Dă valoare omului și omul îți va da întreaga lui valoare