Pe tocuri sau în balerini. Ori chiar adidași. Femei, în fiecare zi

E luna femeii și știm că în multe firme se țin evenimente speciale pentru doamne și domnișoare. Petreceri, cadouri, dar și cadouri mai speciale, care ating mai profund ființa noastră: un curs de autocunoaștere pentru femei, despre feminitate.

În 19 martie țin un astfel de seminar pentru femeile care lucrează la Rottaprint. E un proiect nou pe care îl înițiază HR-ul firmei și care mi se pare senzațional.

De ce un astfel de curs în firme?

Suntem femei în fiecare zi. Și când purtăm tocuri, și când suntem în balerini. Ori chiar adidași. Să ne purtăm identitatea de gen acasă, la serviciu sau în societate a devenit o provocare în anumite contexte de viață. Asta pentru că exprimarea feminității e ghidată de multe repere, norme, așteptări, iar unele ne hrănesc, în timp ce altele ne rănesc, depinde de contextul în care ne aflăm, de ce anume se cere sau ce se așteaptă de la noi, ca femei.

Așadar, apare întrebarea: cât de ușor ne este să ne exprimăm feminitatea în orice context de viață, cum o punem în valoare și cât de relaxate și încrezătoare ne simțim în propria piele?

Cât de libere, de relaxate și naturale ne simțim în pielea noastră de femei și cât de capabile ne simțim să punem în valoare resursele și competențele proprii? Sau cât de tensionate, constrânse și reprimate suntem? Acasă, dar și la locul de muncă? În intimitate, dar și în spații deschise, cu prietenii ori chiar cu necunoscuții.

Cum ne punem în valoare ca femei? Ce transmitem prin identitatea noastră de gen?

Ce conștientizăm la seminar

Țin astfel de seminarii de 2 sau 4 ore în firme în care le invit pe participante să conștientizeze cum își trăiesc identitatea sexuală acasă, dar și la muncă. Cu partenerul de viață sau iubitul, cu copiii (pentru cele care au copii), dar și cu colegele sau colegii de muncă. Și chiar cu ceilalți, cunoscuții și necunoscuții cu care se intersectează.

Asta pentru că suntem femei în fiecare zi, în fiecare oră și în fiecare minut al vieții noastre și e important să știm cum ne punem în valoare și cât de ușor ne este să fim ceea ce suntem în fapt: femei! Ce modele am avut și ce model suntem chiar noi pentru cei din jur?

Dacă sunteți interesați/te de un asemenea program în firma voastră, vin cu mare drag! În martie sau oricând altcândva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp