Cum să te pregătești pentru sărbători tihnite

Clienții cu care am lucrat zilele astea îmi spun că au și uitat că vin sărbătorile. Și-au dat astfel seama că perioada următoare ar fi prielnică unei relaxări, menită să recreeze un echilibru între viața personală, cea profesională și socială.

Cred că mulți dintre noi avem nevoie de odihnă, relaxare, de o pauză. Dar de multe ori, fix atunci când te gândești că te vei odihni, ajungi să te obosești mai tare. Poate pentru că avem exercițiu să ne lăsăm prinși de multe lucruri, mari sau mărunte. Și pentru că vrem ca lucrurile să ne iasă excelent.

Iată o listă de activități care te pot ajuta să te odihnești în mini-vacanță (în caz că nu lucrezi zilele astea):

  1. Fă-ți un plan. Ce îți dorești de fapt să faci? Să te odihnești, să stai singur, să te conectezi cu cei dragi, să călătorești, să te răsfeți? E posibil să-ți fie greu să le bifezi pe toate, așadar alege una, maxim 2 și ține-te de ele. 🙂
  2. Comunică planul familiei și vezi unde sunt punctele unde gândiți la fel. Și ce puteți face împreună.
  3. Asigură-te că poți avea zile libere. Asta poate însemna să-ți programezi un mesaj automat pe email sau să faci în avans task-uri pe care știi că le ai de predat în primele zile de după Paște.
  4. Citește, ieși în natură, fă o plimbare, fă orice te relaxează și bine dispune.
  5. Evită să te gândești la probleme. Ia o pauză. Oricum mintea ta va lucra, dar nu-i da și acum probleme de rezolvat.Așa că, imaginează-ți că îți împachetezi problemele și le așezi într-o cutie, închide-o, știind că ai timp să revii la ea și să o deschizi de îndată ce te întorci la muncă și trec sărbătorile. Insist, lasă-ți imaginația să lucreze în folosul tău.
  6. Fă ceva diferit. Poate schimbi decorul, poate alegi să faci o excursie sau să aranjezi altfel un colțișor. Ori poate îți faci timp să dansezi.Eu asta sigur voi face.
  7. Joacă-te. Găsește un joc și intră în lumea jocului preț de câteva ore. Dacă ți se alătură familia și prietenii, e o binecuvântare. Joacă-te cu copiii din viața ta, fie că sunt ai tăi sau ai prietenilor tăi. Lasă-ți mintea de adult deoparte și transpune-te în lumea magică a copiilor. Garantez deconectarea și distracția. Apropo, o bătaie cu pernele poate fi foarte savuroasă. Pentru cupluri am alte propuneri, dar despre asta vorbim în cabinet.
  8. Nu te epuiza înainte de sărbători. Poți alege să comanzi o parte din mâncare sau să delegi curățenia. Orice ar fi, asigură-te că nu intri în vacanță cu bateria la minimum.Iar dacă intri cu bateriile aproape stinse oferă-ți mai întâi un timp pentru odihnă, recuperează somnul sau fă pur și simplu o baie cu spumă și arome, iar muzica preferată să te însoțească alături de o carte bună.
  9. Păstrează-ți optimismul. Chiar acolo unde oamenii de lângă tinenu mai speră nimic, sunt triști și demotivați. Alege să vezi partea plină, în tot vacarmul de acum și observă ce valoare aduce în viața ta această capacitate. După aceste zile, dacă vrei, poți reveni la criticul din tine. Dar fă acum cunoștință și cu „amabilul și optimistul” din tine. Sunt curioasă cum îți merge cu suita ta de musafiri interiori și pe care-i vei pofti la masa de sărbători.
  10. Ajută pe cineva. Poți dona alimente, poți trimite cuiva ceva ce știi că are nevoie. Sau pur și simplu un mesaj de prețuire cuiva care este special și drag sufletului tău.Orice ai alege, s-ar putea să-ți facă sărbătorile mai pline de sens.

Completăm lista? 🙂

Te salut cu drag și bucurie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp