Despre mine

Cred în capacitatea omului de a se reinventa

Despre mine

Cred în capacitatea omului de a se reinventa

De ce îmi iubesc munca? Pentru că mă fascinează psihicul uman. Uneori, sunt ca un chirurg care operează pe cord deschis sau pe creier.  Și e mare, mare responsabilitate. Primesc la schimb încredere.

Îmi iubesc munca pentru că mă provoacă în fiecare zi cu propriile limite, să ies din cușca a ceea ce știu și mă invită să mă las surprinsă de ce mai pot descoperi. Și, pe bune, că am ce descoperi!

Îmi iubesc munca pentru că mă provoacă spre o flexibilitate mentală, în care dacă cred ca le-am auzit pe toate, că le știu pe toate, vine o experiență, o situație de viață care mă rostogolește până jos, numai ca să-mi amintească cât de multe mai am de aflat și cât de jos putem ajunge. Cât de fragili și, totuși, cât de rezistenți putem fi! Învăț că putem muri și învia. Că putem distruge și recrea. Că suntem o creație care se desăvârșește continuu. Cu o înțelegere nouă. Și o strategie de viață nouă.

Îmi iubesc munca pentru că descopăr omul. Cu lumina și întunericul din el. Cu puterea si nevrednicia lui. Cu dorințele si limitele lui. Cu capacitatea de a iubi. De a urî. De a crede. De a dispera. Și de a crede din nou. De a o lua de la capăt. De a nu abandona. Sau, de a renunța. Alții i-ar spune la renunțare abandon. Iar eu cred că adesea e vorba de renunțare la încrâncenare…

Îmi iubesc munca pentru că vad oamenii cum renasc. Cum se regenerează. Cum ajung să creadă în ei sau/și în alții. Uneori pentru prima oară. Că își recâștigă liniștea. Pacea. Demnitatea. Echilibrul. Puterea. Libertatea. Respectul. Iubirea de sine și de alții etc.

Îmi iubesc munca pentru că aflu mereu că niciodată nu e destul cât știu și pentru că mă lasă să fiu atât de creativă, ca un copil! Să caut, asemenea unui explorator, drumul spre acel ținut sigur și stabil în care clienții mei să crească. Să înflorească. Și să rodească.

Îmi iubesc munca pentru că îmi amintește permanent că una dintre cele mai mari puteri pe care le avem este cea a cuvântului. Și prin el putem răni. Sau hrăni. Depinde cum îl folosim.

Îmi iubesc munca pentru că îmi amintește mereu că e mai ușor să faci rău decât să faci bine. Și că de multe ori răul îl facem în mod inconștient. Sau chiar din intenții bune. Ce paradox! Și pentru că mă întărește și mă împuternicește să stau în fața celui mai urât rău. Din noi. Din oricare.

Îmi iubesc munca pentru că îmi oferă o extraordinară ocazie de a străbate drumul în tovărășie cu ei. Clienții mei. Cei care cred în mine. Și în care cred și eu. Altfel, n-am putea face drumul împreună. E regula de aur cu care pornim la drum. Încredere.

Îmi iubesc munca pentru că îmi oferă ocazia să stau în liniște. Să râd. Să explorez. Să ascult. Să înțeleg. Să provoc. Să analizez. Să cercetez. Să fiu acea oglindă pentru clienții mei în care ei să se reflecte și să-și afle drumul spre resursele lor. Spre vindecarea și redevenirea lor.

Îmi iubesc munca pentru că învăț alături de clienții mei să lupt. Să înțeleg. Să depășesc limite și temeri. Să mă întâlnesc cu bucurii și reușite. Toate sunt experiențe umane.

Învăț în fiecare zi să trăiesc. Conștient. Și mai învăț mereu că suntem valoroși atâta timp cât ne bazăm pe faptul că ne avem unii pe alții. Iar valoarea noastră crește atunci când ne susținem reciproc. Că, de unii singuri de-am fi, planeta asta și-ar pierde zâmbetul. Că cine ar mai râde în pustiu? Relațiile sunt esența vieții umane… Și de aceea îmi doresc să contribui la bunăstarea lor.

Îmi iubesc munca pentru că, oricât de metaforic sună, cu fiecare vindecare care are loc, planeta respiră mai ușor. Pur și simplu asta simt.

Îmi iubesc munca pentru că mă lasă să învăț mereu ceva de la oamenii care intră în viața mea. Și pentru că pot da, la rândul meu, această învățătură mai departe.

Îmi iubesc munca pentru că nu mă plictisesc. Nici o istorie de viață nu e ca alta: asist și particip la atâtea filme! Iar clienții mei devin actori și regizori în viața lor. Joacă pe scena celui mai important teatru, viața lor. Devin responsabili și se împuternicesc. Prin asta devin mai buni. Atenți la ei. Atenți și la alții. Implicați. Responsabili. Autonomi.

Îmi iubesc munca pentru că acolo unde mă simt blocată, plină de îndoieli și, mai ales, cu teama pitită în mine să nu fac rău, ei bine, vine un răspuns, un mesaj de recunoștință. De la clienții mei. Că are sens ceea ce fac.

Asta e. Iubesc să am sens. Eu. Și oamenii care ajung la mine în cabinet.

Experiență profesională

Experiență profesională

 • Trainer & Coach, Programe de consultanță, training și coaching relațional pentru echipe de top și middle management pentru Wincon, JTI Romania, Farmec Romania, Orkla Foods Romania (2012-prezent)
 • Trainer & Coach, Conducerea grupurilor de Practitioner Master & Coach prin Metoda Resonanz® (2010-2016)
 • Trainer & Coach, Programe de consultanță, training și coaching relațional pentru echipe de top și middle management pentru Lafarge, Carpatcement, Automobile Dacia, ATP Exodus (2007-2009)
 • Trainer, Cursuri de comunicare pentru ISDC România și Banca Transilvania (2007-2008)
 • Trainer, Programe de team building pentru Avon Cosmetics, Porsche Romania, Pro TV (2007-2009)
 • Consilier terapeut, Consiliere individuală și de grup pentru persoanele deținute în regim de maximă siguranță și suport moral pentru cei condamnați la detenție pe viață, Penitenciarul Gherla (2004-2007)
 • Consilier terapeut, Programe de suport moral și consiliere a persoanelor aflate în ultima fază a vieții ori dependente de domiciliu, Fundația pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj-Napoca (2003)
 • Consilier terapeut, trainer, Consiliere individuală și de grup pentru tineri aflați în situații de risc, Protin (2002-2003)

Calificări / certificări

Calificări / certificări

 • Neuro-Dramatic-Play, Lucrul cu visele cu Sue Jennings, Marea Britanie (2017)
 • Neuro-Dramatic-Play cu Sue Jennings, Marea Britanie (2016-2017) 
 • Psihodramă pentru copii și adolescenți cu Maria Orban, România (2016-2017)
 • Core Sensitivities cu Kent Hoffman, SUA (2016)
 • Body Psychotherapy cu Felix Hohenau, Austria (2016)
 • Psihoterapia doliului: pierderea și travaliul de doliu, strategii de lucru cu Marcel Nedelcu, România (2016)
 • Dinamismul în psihodramă pentru copii: mișcare internă și externă, Cluj-Napoca, Kende Hanna, Hercegh Timea, Pozsar Beata, Ungaria (2016)
 • Inteligența inimii cu Spersa Kreis, Germania (2009-2010)
 • Metoda Kutschera-Resonanz®, Practitioner & Master, Trainer & Teacher Trainer, Austria (2003-2008)
 • Metoda Kutschera-Resonanz®, Master Coach, Austria (2006-2007)
 • Metoda ESPERE, Comunicare relaţională cu Jacques Salome, Aleth Naquet, Franța (2006-2008)
 • Autocunoaștere prin metoda Gestalt și ESPERE cu Andre Moreau, Belgia și Claudia Jimeno, Bolivia (2006-2008)
 • Tehnici de consiliere psiho-socială, Curs postuniversitar, Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca (2001-2002)
 • Train the trainers, Mentor Human Resources, Cluj-Napoca (2007-2008)

Studii

Studii

 • Universitatea Bucureşti, Master în Devianţă, Criminalitate, Prevenţie şi Intervenţie Socială (2005-2007)
 • Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Licențiată în Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (1998-2002)

Stările interioare sunt cărțile de vizită pe care le lăsăm în urma noastră!

Stările interioare sunt cărțile de vizită pe care le lăsăm în urma noastră!

Scroll to Top