În companii

Dă valoare omului și omul îți va da întreaga lui valoare!

În companii

Dă valoare omului și omul îți va da întreaga lui valoare!

Când este necesară schimbarea în organizații?

Se întâmplă, uneori, ca atmosfera dintr-o companie să devină sufocantă și tensionată. Motivele pot fi diverse: neînțelegeri interpersonale, întârzieri lipsa de motivație sau direcție, stres, etc. Acesta e momentul în care toți cei din acest spațiu au nevoie de o gură de aer proaspăt, de un moment în care să se oprească din ceea ce fac și să analizeze ce aduce fiecare și ce e nevoie să apară nou în sistem? Ce trebuie schimbat?

De ce? Pentru că și în companii lucrează oameni, iar oamenii au diferite stări pe parcursul unei zile, unei săptămâni, unei luni etc. Diversitatea stărilor interioare ale unui singur individ, pe parcursul unei luni, de exemplu, oscilează de la bucurie, satisfacție, surpriză la oboseală, dezamăgire, stres, supărare. De aceea, nu e o supriză ceea ce se întâmplă în spațiul său de lucru. Iar aceste stări se multiplică atunci când vorbim despre o echipă de 5-10-20 + de oameni. Fiecare, purtător de o anumită stare, bună sau proastă, se arată și lucrează cu celălalt. Cum devine, atunci, atmosfera de lucru? Cât de concentrați rămân oamenii pe obiective, ce performanțe ating și în cât timp, care e calitatea relațiilor interumane dintre ei și cum își mențin echilibrul personal și colectiv?

Ce urmăresc eu atunci când lucrez în contexte profesionale?

Starea de bine a fiecărui om dintr-o echipă.

Cum? Prin deprinderea unui mod în care fiecare să își înțeleagă trăirile și să le poată gestiona. Atunci când oamenii sunt centrați, în echilibru, ei devin mai concentrați și eficienți pe ceea ce au de făcut, iar rezultatele dorite apar într-un timp mai scurt.

Viziunea mea este să-i ajut pe oameni să lucreze dintr-un spațiu de relaxare și încredere interioară.

Ce spun clienții mei

Programe oferite:

Coaching individual

Coaching-ul este procesul de la starea prezentă la starea dorită pe care îl parcurge fiecare.

Care sunt beneficiile coachingului?

În cadrul procesului, coachee-ul devine conștient de capacitățile sale și se antrenează pentru a și le folosi cu succes în atingerea obiectivelor, își dezvoltă claritatea interioară în luarea deciziilor, își păstrează concentrarea pe obiectiv și știe să facă o evaluare realistă a slăbiciunilor și a resurselor personale, în așa fel încât să ajungă la rezultatul dorit.

Situațiile în care coaching-ul poate să răspundă cu succes sunt diverse, de la creșterea capacității de gestionare a stărilor interioare ori a conflictelor interne sau cu ceilalți, la asumarea de noi roluri în viața profesională și până la a gestiona echipele de oameni care au nevoie să fie conduse spre noi performanțe.

Care sunt metodele?

Accentul este pus pe starea interioară, pe lucrul cu structura emoțiilor și a tiparelor de gândire. Iar transformarea e dată de identificarea filtrului interior care ne arată care este diferența care face diferența între a trăi eșecul sau succesul pentru fiecare persoană. Ne putem imagina că a surprinde diferența care face diferența e ca un far care se oprește asupra unui blocaj. Acesta e privit în toată „splendoarea lui” și, astfel, odată conștientizat, e loc ca el să fie prelucrat pentru a depăși barierele interioare și a descoperi noi posibilități de afirmare pentru a trăi succesul.

Shakespeare în business
- program inovativ de autocunoaștere și leadership -

Un program inovativ, de coaching de echipă, în care creativitatea și capacitatea ludică sunt potențate pentru a deschide noi ferestre de înțelegere și cunoaștere de sine și interpersonală.

Acest program creează spațiul de descoperire a strategiilor inconștiente, de luare de decizii, de afirmare de sine în mediul de lucru, precum și conștientizarea temerilor ascunse, mascate, uneori atât față de sine, cât și față de ceilalți. Spațiul de lucru e unul sigur și creativ, în care fiecare se descoperă prin intermediul personajelor, își conștientizează și înțelege propriile strategii de alegere și conducere a vieții și a echipelor pe care le conduc. Acest fapt potențează drumul spre o schimbare personală, spre o nouă afirmare de sine în muncă și în relațiile profesionale și personale. În plus, atunci când dorim să ne asigurăm că o schimbare are loc ea trebuie trăită în toate rolurile vieții ca să fie coerentă și congruentă.

Care sunt premisele programului?

Într-un spațiu de siguranță și încredere, oamenii se relaxează și se simt liberi, iar atunci pot să se arate, să experimenteze, să învețe și… să se schimbe, atunci când văd sensul pentru care o fac. Și modul în care fiecare își exprimă puterea, capacitatea și competențele e mult influențat de starea din care vin: de control, rigiditate, tensiune sau dintr-o stare de încredere, fermitate și relaxare. Iar noi, oamenii, suntem înzestrați și cu capacitatea de „a-i citi” intuitiv pe ceilalți. De aceea, pe cei care trăiesc încrederea, centrarea și relaxarea, îi putem urma cu ușurință.

Care e modalitatea de lucru?

Acest program își propune să dezvolte gradul de autocunoaștere și înțelegere a altora, prin intermediul personajelor interpretate, folosind tehnici din psiho-dramă și tehnici neuro-senzoriale. 

Cui se adresează? 

Acest program se adresează managerilor care doresc să își înțeleagă mai profund modul de conducere a vieții și a echipelor. Acest lucru este necesar pentru că o bună cunoaștere de sine și o manifestare centrată, relaxată și fermă inspiră încredere și ceilalti sunt mai deschisi în a se lăsa conduși, a trăi relații bune la locul de muncă și a obține noi performanțe.

Coaching sistemic pentru echipe

Valoarea și nivelul de performanță al unei echipe sunt date de structura de personalitate a fiecărui membru, de capacitatea sa de a-și pune în valoare resursele proprii, de modul în care fiecare percepe propria contribuția la efortul echipei, de claritatea pe care o are cu privire la competențele și rolul personal în echipă. Nu în ultimul rand, de modul în care fiecare înțelege cum personalitatea sa interferează cu cea a celorlalți membri.

Programul oglindește structura relațiilor existente în echipă și a credințelor individuale cu care fiecare membru se exprimă în acest spațiu de lucru. Este știut faptul că personalitatea fiecăruia influențează procesul de lucru și rezultatul echipei și atunci e nevoie ca acest lucru să fie înțeles cât mai profund de către fiecare membru. Totodată, programul reflectă angajamentul și rolul pe care fiecare și-l asumă în echipă, precum și mecanismele defensive pe care membrii le aduc în relații și care pot sabota succesul sau o bună relaționare între ei. 

Beneficii

La finalul programului, fiecare membru are ocazia să își conștientizeze rolul și valoarea personală în echipă și modul în care acestea contribuie la succesul și performanțele echipei și învață să gestioneze conflictele care pot apărea între ei, datorită diferențelor interumane, înțelegând că diversitatea lor poate fi o resursă și o bună ocazie de dezvoltare a fiecăruia.

Stările interioare: Dragoni sau Feți-frumoși?
- managementul stărilor interioare -

Și în companii lucrează oameni, iar noi, ca oameni, suntem expuși de-a lungul unei zile la un pachet generos de emoții și gânduri și facem zilnic zeci de alegeri conștiente și, mai ales, inconștiente. În funcție de acestea noi trăim pe plus sau pe minus din punct de vedere energetic și asta ne influențează calitatea vieții. Iar calitatea vieții e influențată de starea noastră interioară care influențează la rândul său capacitatea de concentrare, de creativitate și implicare în obținerea succesului dorit. De aceea, acest program e unul de autocunoaștere menit să ofere un cadru bun pentru o gestionare optimă a stărilor interioare.

De ce acest program?

 • Pentru că de calitatea stării interioare depinde starea de sănătate personală, spațiul relațional pe care îl creăm acolo unde ne aflăm și cel al performanțelor pe care le obținem!
 • Pentru că o stare interioară bună duce spre performanță, pe când o stare interioară proastă duce la stres, conflicte, confuzii, amânări și chiar boală.
 • Pentru că rămâne o adevărată provocare să facem față cererilor zilnice din rolurile pe care le trăim. Astfel, ne împărțim viața între diferite roluri și fiecare dintre ele ne solicită atenția și energia. Cum gestionăm toate aceste lucruri? Cu ce preț și cum ne regenerăm în față tuturor cererilor și nevoilor din viața noastră? Cum ne împărțim între dorința de performanță și a fi un bun partener de viață, de lucru și de echipă? Care sunt punctele nevralgice personale și cum ne poziționăm atunci când suntem sufocați de cererile și așteptările celor din jurul nostru? Care e starea interioară cu care pornim la muncă zi de zi și ce facem pentru a trăi echilibrul interior?
 • Pentru că o bună cunoaștere de sine ne ajută să facem față provocărilor și cererilor vieții personale și profesionale. Și știm deja că este cam greu să separăm viața personală de cea profesională întrucât e greu să ne depersonalizăm și să lăsăm la ușă problemele proprii, chiar și atunci când ne dorim!
 • Pentru ca un mediu sănătos de lucru asigură creșterea personală și a competențelor profesionale, iar atunci când oamenii se recunosc în baza similarităților și își acordă libertatea să crească în baza diferențelor se creează un context prielnic pentru a crea lucruri noi și de valoare. De aceea, e nevoie de un spațiu de explorare a resurselor personale pentru a le pune în valoare în mediul profesional.
 • Pentru ca acest lucru să aibă loc, oamenii au nevoie să se simtă liberi, iar ca să se simtă liberi au nevoie să se simtă în siguranță ca să experimenteze și să se arate.

Și aici intervine demersul pe care eu îl propun în lucrul cu echipele și individual, acolo unde e cazul.

Mindfulness / Relaxare mentală

Așa cum facem dușul zilnic pentru a ne asigura o igienă fizică, tot la fel avem nevoie și de o igienă mentală și emoțională, dat fiind faptul că în fiecare zi relaționăm și ne intersectăm cu diverși oameni și avem diverse experiențe. Toate acestea creează anumite stări în fiecare om și lasă o amprentă. Pentru acele stări care aduc o încărcătură negativă și care împiedică creativitatea și performanța oamenilor, recomand relaxarea mentală. E un program de destindere a corpului și a tensiunilor emoționale, un program bun de prevenție a burnout-ului, al epuizării fizice care scot din funcțiune multe persoane, cu costuri mari pentru individ și companie.

Pe tocuri sau în balerini în business
- program destinat femeilor care lucrează în companii -

Rolul femeii s-a schimbat de-a lungul ultimului secol în foarte multe feluri. De la femeia mamă și soție, menită să aibă grijă de casă ori de amfitrioană a evenimentelor, a trecut la manifestarea talentelor și competențelor personale și în mediul profesional unde își aduce cu succes contribuția. Cu toate acestea, mediul de lucru solicită încă o atitudine rigidă și asexuată, în care manifestarea feminității nu e privită și primită cu confort. De aceea, vedem femei masculinizate, care încearcă să facă față cerințelor muncii, adaptându-se și renunțând la anumite daruri care vin din trăirea și asumarea feminității. Acest program e destinat companiilor care valorizează frumusețea femeii și feminitatea cu care ea vine în mediul de lucru. Pentru că femeia trăiește în corpul ei de femeie chiar și la locul de muncă. 

De ce acest program?

Pentru că avem nevoie să recunoaștem că suntem femei și în spațiul de lucru, că ne întâlnim cu bărbați, colegi, șefi sau subalterni cu care lucrăm, și avem nevoie să lucrăm în echilibru și cooperare între noi, femei și bărbați, și nu de pe poziții de control, seducție, intimidare sau altfel.

Beneficiile programelor:

 • îți dezvolți nivelul de (auto)cunoaștere și înțelegere interumană
 • diminuezi sau elimini timpul petrecut în discuții contradictorii
 • îți dezvolți creativitatea în găsirea soluțiilor
 • înțelegi mai bine rolurile și felul in care poti valoriza oamenii din echipă
 • gestionezi mai usor  stările de stres și oboseală personală, prevenind riscul de burnout
 • creezi  un echilibru între viața personală și profesională
 • la nivel de echipă, oamenii lucrează cu drag și se simt parte valoroasă dintr-un context

Aceste cursuri sunt personalizate în funcție de necesitățile fiecărei companii.

Pentru o discuție în vederea derulării unui program, mă puteți contacta.

Și în companii lucrează oameni!

Și în companii lucrează oameni!

Scroll to Top