Salt spre feminitate (2018)

Workshop de grup dedicat femeilor care vor să se (re)descopere, să scape de blocaje și să-și pună în valoare resursele personale ca femei.

Programul este conceput din dorința de a oferi un cadru de conștientizare a blocajelor. Vom înțelege ce anume inhibă vitalitatea și cum accesăm în mod natural resursele noastre, cu scopul de a crea un spațiu de asumare și exprimare a feminității în fiecare rol al vieții.

Rolul femeii s-a schimbat de-a lungul ultimului secol în foarte multe feluri. De la femeia mamă și soție, menită să aibă grijă de casă ori de amfitrioană a evenimentelor, a trecut la manifestarea talentelor și competențelor personale și în mediul profesional unde își aduce cu succes contribuția.

De ce e nevoie de un astfel de program?

Încă din primii ani ai vieții am fost expuse la un model al feminității, model preluat din familie sau din societate și am creat astfel o strategie în a ne arăta ca femei.

Am învățat rolul de a fi femeie și am creat în interiorul nostru un teritoriu în care suntem deschise, sigure, puternice ori vulnerabile și în defensivă în fața sexului masculin și, uneori, chiar în fața altor femei. Acest lucru complică lucrurile când este dus în sfera profesională.

Programul Salt spre feminitate creează cadrul de a înțelege mai bine aceste aspecte ale vieții, în așa fel încât să înțelegem jocurile psihologice care au loc cu bărbații (iubiți, soți, prieteni sau colegi), jocuri ce țin de lupta pentru putere, control, convingere, atragere sau fugă.

În cele două zile de curs vom face împreună multe exerciții care pe masură ce sunt parcurse vor da naștere la diverse momente de conștientizare și reflectare. Ele vor stârni dorința de transformare, de asumare și exprimare a feminității. Pentru că transformarea vine din conștientizare.

Astfel, vei avea ocazia de a te privi în oglindă cu limitele și potențialul tău, ca femeie, îți vei descoperi resursele personale, propriul arhetip feminin și modul în care te exprimi în relațiile cu bărbații.

Ai o energie și un comportament liber exprimat și asumat sau unul cenzurat și inhibat? Trăiești o viață cu temeri, neîncredere și frustrări sau una în care te simți sau vrei să deții tot controlul? Vei afla în cadrul workshopului răspunsurile la aceste întrebări și vei descoperi noi modalități prin care să te dezvolți ca să ajungi la rezultatul dorit.

În final, mai spun că suntem femei de la prima respirație cu care am venit pe lume și până la ultima respirație cu care vom pleca din fascinanta călătorie a vieții. Feminitatea nu este doar despre cum mă imbrac și cum mă arăt celorlalți, ci despre cum mă privesc, mă simt și trăiesc zi de

zi, în pielea mea, ca femeie. Cu câtă ușurință sau cu câtă frică mă întâlnesc cu ceilalți? Privesc în ochi și zâmbesc sau am obiceiul să fug cu privirea și să creez o distanță suficient de mare încât să mă simt protejată?

Și femei suntem 24 de ore din 24 în fiecare întâlnire a vieții, fie că este vorba de relația cu iubitul/soțul,colegul/șeful/subalternul, fie cu frații/surorile sau prietenii din viața noastră. Cred că o asumare a feminității și înțelegerea diferențelor de gen și rol creează spațiul pentru o relație echilibrată cu noi înșine și asta permite relații sănătoase cu cei din jurul nostru.

Dacă rezonezi cu acest program și simți că e vorba și despre tine, că ți-ar aduce valoare în viață, te aștept cu drag să te (re)descoperi în spațiul plin de cunoscute și necunoscute al feminității tale ca să celebrezi bucuria de a fi femeie în viața ta.

Programul e pentru tine dacă vrei:

 • să te descoperi
 • să afli care sunt resursele personale
 • să te cunoști mai bine și să afli care e propriul arhetip energetic pe care îl ai ca femeie
 • să-ți crești încrederea în tine
 • să-ți prelucrezi starea de inhibare, teamă, neîncredere
 • să scapi de sentimenul de inferioritate pe care îl ai în raport cu alte persoane (bărbați sau femei)
 • să te descoperi în siguranță, încredere, putere și echilibru
 • să ai curaj să te exprimi în relațiile cu bărbații și să trăiești relaxarea, încrederea, umorul și farmecul personal

Beneficiile programului:

 • îți crești gradul de (auto)cunoaștere și de înțelegere interumană
 • afli care sunt limitele și resursele personale
 • îți înțelegi rolurile pe care le ai și cum te raportezi la ele
 • descoperi ce înseamnă pentru tine echilibru în viața personală și profesională
 • îți descoperi propriul arhetip feminin și înțelegi cum îți influențează dinamica relațiilor cu bărbații
 • conștientizezi care sunt nevoile și dorințele tale ca femeie și cum le exprimi în relațiile cu bărbații
 • îți confirmi sau te provoci să îți asumi valoarea și să ai curaj să te exprimi ca femeie în fiecare rol din viața ta.

Cursul poate fi o revelație sau o confirmare, în funcție de momentul în care se află fiecare participantă, de capacitatea ei de a pătrunde în sensul exercițiilor, de a fi dispusă să fie sinceră cu ea însăși și să se asume cu propriile capacități și limite.

Programul e un demers de autovalorizare și de prețuire personală. E un proces care nu se încheie după cele două zile, ci mai degrabă o călătorie în care femeia a pornit și, în care, pe parcursul ei, se (re)descoperă sau se răsfață prin prețuire personală și responsabilizare pentru alegerile proprii si viața creată.

Locurile sunt limitate, vom lucra într-un grup restrâns de femei (12 locuri disponibile) pe parcursul a două zile, în 24-25 martie, între orele 9:30 – 18:30.

Tariful pentru cele două zile de workshop este de 450 lei.

Cu cine vei lucra

Cristina Varo este terapeut, coach și trainer în relații. Și-a înțeles pasiunea de a-i ajuta pe cei din jur și a făcut din asta un mod de a trăi. Îi ajută pe cei din jur să se cunoască, să-și înțeleagă trăirile, să ajungă la o stare de bine cu ei și cu alții și să se mențină acolo.

A lucrat cu diverse categorii de oameni: persoane deținute, practicante ale prostituției de stradă, copii ai străzii, victime ale violenței sau oameni din mediul de afaceri. În prezent, în munca ei întâlnește cupluri care se află în conflict sau care nu se mai regăsesc în viața în doi sau de familie, persoane cu depresii, oameni care se confruntă cu dependențe sau care trec prin diverse situații de viață: separări, conflicte, stres, gelozie, pierderea cuiva drag, boli grave în familie etc.

Dacă vrei să lucrăm împreună te poți înscrie în program prin formularul de mai jos!

Scroll to Top